Taloyhtiöiden on tehostettava hankintoja ja edistettävä laatua sekä läpinäkyvyyttä

28.04.2020

On isännöitsijän tehtävä huolehtia siitä, että asiakaskohteissa rakennetaan laadukkaasti ja luotettavasti.
Kun pyrkimyksenä on palvella taloyhtiöitä ja toimeksiantajia parhaalla mahdollisella tavalla vastuullisuutta, läpinäkyvyyttä ja tervettä kilpailua edistäen, Rakentamisen Laatu ry:n RALA-pätevyys auttaa.

On isännöitsijän tehtävä huolehtia siitä, että asiakaskohteissa rakennetaan laadukkaasti ja luotettavasti. Kun pyrkimyksenä on palvella taloyhtiöitä ja toimeksiantajia parhaalla mahdollisella tavalla vastuullisuutta, läpinäkyvyyttä ja tervettä kilpailua edistäen, Rakentamisen Laatu ry:n RALA-pätevyys auttaa.

ISLI isännöintiyritykset ry arvostaa yhteistyökumppaneita, joilla on RALA-pätevyys, sillä RALA-pätevyystodistus tehostaa kaikkien osapuolien työtä. Pätevyysraportista saadaan tiedot sekä yrityksen teknisestä osaamisesta että yhteiskunnallisten velvoitteiden hoitamisesta. Raportista ilmenee, että toimittaja täyttää tilaajavastuulain vaatimukset, tilinpäätöstiedot on tarkastettu ja yrityksellä on esittää todennetut referenssit vastaavista töistä.

Tarjousten antaminen tehostuu, kun pätevyystodistuksen voi liittää tarjouksiin, eikä erillisiä tositteita tarvita. RALA julkaisee verkkosivuillaan tiedot pätevyyden saaneista yrityksistä, mikä helpottaa rakennus- ja urakointikumppanin valintaa ja lisää koko toimialan läpinäkyvyyttä.

Mikäli yrityksellä ei vielä ole RALA-pätevyyttä, ISLI isännöintiyritykset ry:n toiveena on, että sitä haetaan mahdollisimman pian. Hakemus ja lisätiedot löytyvät osoitteesta www.rala.fi. Tarkemmin taloyhtiön hyödyistä löytyy tietoa www.rala.fi/taloyhtiö.

ISLIn jäsenyritysten tavoite on uudistaa isännöintialaa asiakaslähtöisemmäksi - asiakkaiden eduksi. ISLIn luomissa puitteissa jäsenyritysten on mahdollista seurata alan kehitystä laajemmin, tunnistaa taloyhtiöiden ja asukkaiden muuttuvat tarpeet, kehittää palvelujaan ja näin huolehtia asiakkaiden kiinteistöomaisuudesta pitkäjänteisesti ja laadukkaasti.

Lisätiedot:

Tero Heikkilä
Toimitusjohtaja, ISLI isännöintiyritykset ry
p. 0400160342
tero.heikkila@isli.fi